Yrittäjien yhdenvertaisuuson todella tärkeä vastuullisuusjohtamisen perusta💚 Erityisesti kunnassa, jossa yrittäjät osallistuvat päättäjinä myös kuntapolitiikkaan.
HAJATELMIA JA KIRJOITUKSIA
Ikäihmiset ja uudet palvelumuodot sotessa
Voisitko sinä asua yhteisöllisesti kerrostalossa tai suuressa omakotitalossa muiden ikäihmisten kanssa?
Ikäihmisten määrä on kasvussa samaan aikaan kun sote-palvelujen määrää pyritään karsimaan. Vuonna 2030 Suomessa elää n. 800 000 yli 75-vuotiasta. Uusia ratkaisuja tarvitaan, sillä hoiva-asumista ja kotipalveluita ollaan ajamassa nykyisen...
Kolmasosa suomalaisista naisista on kokenut lähisuhdeväkivaltaa. Väkivalta on vahvasti sukupuolittunutta ja se kielii edelleen miesten ja naisten välisestä epätasa-arvosta. Väkivalta vie pohjaa demokratialta, sillä se vaientaa ihmisen oman äänen ja tahdon.
Sähkövarastot tulevat muuttamaan energiamarkkinaa lähivuosina - ja toivottavasti oikeudenmukaisempaan suuntaan.
Vastuullisuusjohtaminen ja organisaatiohukka
Vastuullisuusjohtamisessa ajan merkitys korostuu 🌱 Organisaatiohukkaa syntyy mikäli vastuullisuustyössä ei onnistuta luomaan tarvittavia sosiaalisia johtamisen rakenteita. Organisaatiohukka syntyy kun talouden näkökulma estää ympäristö- ja sosiaalisen näkökulman priorisointia ja tarvittavien resurssien orkestrointia päätöksenteossa.
Länsi-Uudenmaan soten yhtenä keskeisenä haasteena on alueen erityispiirteenä oleva maantieteellinen hajanaisuus. Meillä on siis paljon haja-asutusta ja laaja maantieteellinen alue käsissämme. Eikä tässä vielä kaikki. Alueen sisällä olevien kuntien ja kaupunkien käytössä on useita eri teknologiaa omaavia toiminnanohjausjärjestelmiä sekä...
Kuntien välisen yhteistyön avulla voidaan saada aikaan säästöjä.
Digitalisaation lisäämisessä on paljon potentiaalia. Julkisten palvelujen saatavuus, laatu ja tehokkuus on nykyään suoraan yhteydessä uusiin teknologioihin. Teknologiset ratkaisut luovat yksilölle vapauksia, kun esimerkiksi etätyöstä on tullut arkipäivää ja asioita voi hoitaa sähköisten palveluiden kautta.
Taloudellisen huoltosuhteen kehitysnäkymistä ollaan huolissaan - eikä syyttä. Kunnissa suurena haasteena tulee olemaan ikääntyvien ihmisten palvelutarpeen hoitaminen. Vuonna 2035 meillä on Suomessa 300 000 yli 85-vuotiasta senioria - se on huikea määrä suhteessa koko väestöömme.
Digitalisaatio mahdollistaa ihmisten hyvinvoinnin kehittämisen uudella tavalla. Korona pandemian johdosta, olemme kaikki olleet pakotettuja opettelemaan uudenlaisen tavan olla vuorovaikutuksessa toistemme kanssa - ruudun välityksellä.
Digitaalisia palveluja kehitetään nyt kovaa vauhtia vastaamaan kasvavaan hyvinvointi-palvelujen tarpeeseen. Kuntien ...